Dom starejših na Fari

Dom starejših Na Fari je bil zgrajen leta 2001 s sredstvi države in obcin Mežiške doline (Prevalje, Ravne na Koroškem, Mežica in Crna na Koroškem).

Dom starostnikov Prevalje

Dom je javni socialno varstveni zavod, namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb. Ponuja socialno oskrbo in zdravstveno nego 190 stanovalcem v 40 enoposteljnih sobah, 56 dvoposteljnih, 9 štiriposteljnih sobah in v 1 garsonjeri. Sobe so opremljene, skladno s predhodnim dogovorom pa si jih stanovalci lahko preuredijo tudi po svoji želji.

Poleg bivalnih ima dom tudi vrsto skupnih prostorov: avla z dnevnim barom, centralna jedilnica in jedilnice po oddelkih, cajni kuhinji, dnevni prostori, prostor za delovno in fizioterapijo, masaže, aromaterapijo, pedikuro, knjižnica, frizerski salon, vecnamenski prostor, ambulanta, kapelica itd.

Dom starejših Na Fari poleg socialne oskrbe in zdravstvene nege stanovalcem zagotavlja tudi storitve splošnega zdravstvenega varstva in specialisticne storitve s podrocja psihiatrije, diabetologije in internisticne medicine v domski ambulanti.

prevalje-krozni

Prevalje

Lep je svet med Peco in Uršljo goro, kjer ob vznožju leži obcina Prevalje z raznovrstnimi podobami narave, bogato kulturno dedišcino in središcem kulturnega,...

volinjak

Stražišče

Stražišče je gozdnato hribovito naselje vzhodno od Breznice. Po njem so raztresene samotne kmetije. Nad naseljem se boči apnenčasta Brinjeva gora,...

poljana

Poljana

Dobre 4 km s Prevalj, ob glavni cesti Prevalje–Mežica, leži naselje Poljana. Tik ob glavni cesti stoji gotska cerkev sv. Janeza Krstnika iz 14. stoletja,...

holmec

Holmec

Na nekdanjem mejnem prehodu Holmec stoji pomnik Domovino se vedno brani 1991-2011, postavljen ob 20-letnici samostojnosti RS.

sentanel

Šentanel

Vas slovi po izvrstni koroški kuhinji, prvovrstnem moštu in edinstvenih razgledih na Uršljo goro, Peco, Raduho, Libuško polje, Obir in Podjuno.

lese

Leše

Strnjena vasica Leše leži v majhni kadunji in je deloma raztresena po pobocjih, skozi pa tece Leški graben. Preteklost Leš je najbolj zaznamovalo rudarstvo,...